Сифон Hario Technica TCAR-5 для приготування Кави та Чаю 600 мл. /Зав

Сифон Hario Technica TCAR-5 для приготування Кави та Чаю 600 мл. /Зав

Сифон Hario Technica TCAR-5 для приготування Кави та Чаю 600 мл. /Зав від компанії Artiv - Інтернет-магазин - фото 1
5 088 ₴
Мін. сума замовлення 400 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
792757776
Виробник
HARIO

Опис

Спиртова пальник у комплекті. Видовищне приготування чаю або кави. Розрахований на приготування трьох порцій напою. Виготовлений з вогнетривкого боросилікатного скла У пальнику можна використати звичайний спирт аптечний Зручна ручка-тримач колби Чайний сифон — це ефектний і ефективний пристрій для приготування чаю і гарячих напоїв на його основі. Принцип дії сифона дуже простий, а сам прилад, мабуть, можна показувати в школі на уроках — для переконливої демонстрації деяких фізичних принципів. Сифон складається з двох колб, закріплених на штативі і сполучених між собою скляною трубкою і розділених фільтром-ситечком. У нижню колбу наливається вода, у верхню насипається чай. Потім сифон збирається, верхня колба накривається кришкою, а під нижньою запалюється спиртова горілка ( можна використовувати як рідкий так і сухий спирт). Вода в нижній колбі нагрівається і тиском утворився пара виштовхується у верхню колбу, в якій починає вирувати і заварювати чай. Незважаючи на зовнішню схожість бурління в сифоні з кипінням, це сучасн інший процес — і його відмінності від кипіння з точки зору заварювання чаю принципово. При бурління в сифоні чай «бовтається» в гарячий (але не киплячою) воді, насиченій киснем. І заварюється дуже добре. Коли чай був готовий, пальник з-під нижньої колби прибирається, сама колба швидко остигає — і чай перетікає в неї під дією негативного тиску. Фільтр при цьому затримує чаїнки — і знизу залишається тільки чистий чай. Після цього з сифона зніметься верхня колба (обережно, тому що вона гаряча), а з нижньої колби чай переливається в сервірувальний чайник або відразу розливається по чашках. Все виходить просто, яскраво, смачно і дуже сучасно. Настільки сучасно, що в сифоні досить складно розпізнати пристрій вельми поважного віку. Та ще й поступово «эмигрирующее» в чайну культуру з кавової культури. Адже що спочатку сифон був кава-машиною, причому з багатою та цікавою історією.